Перейти до основного вмісту

Рецепт тортика "Твоя їжа після ангсту"


Десерт «Бите скло» з сиром

Красиво оформлений торт «Бите скло» може готуватися не тільки на основі сметани. Її з успіхом може замінити сир, який більш корисний і калорійний. Такий тортик стане справжньою «паличкою-виручалочкою» для тих батьків, чиї діти ні під яким приводом не хочуть їсти корисний сир. Дорослим такий десерт теж напевно сподобається: він легкий, свіжий, охолоджений, не забирає багато часу на приготування. Часу на приготування піде не більше 1 години. Відноситься до сирних десертів без випічки.

Інгредієнти

Для основи потрібно:
  • Готовий бісквітний корж — одна штука (можна замінити бісквітним печивом).
  • Для начинки візьміть:
  • Желе зі смаком смородини червоного кольору — одна упаковка.
  • Жовте желе зі смаком лимона — одна упаковка.
  • Один пакет зеленого желе зі смаком ківі.
  • Для заливки-суфле потрібні такі компоненти:
  • 400 грамів вершків (жирність 33-35%), попередньо охолоджених.
  • 80 грам свіжовичавленого апельсинового соку.
  • Півтори плитки (150 грам) білого шоколаду.
  • Два охолоджених білка.
  • 200 грамів домашнього протертого сиру.
  • 80 грамів цукру.
  • 5 листочків желатину.
  • Процес приготування

    Ввечері попереднього дня приготуйте три формочки з желе:
  • Висипте вміст пакетиків в 3 пластмасові миски.
  • Залийте в кожну по 400 грам окропу.
  • Розмішуйте, поки не розчиниться цукор.
  • Трохи охолодіть, приберіть в холод на всю ніч.
  • Вранці дістаньте желе з холодильника, вийміть з форм, прогрійте лезо ножа і наріжте масу невеликими кубиками.
  • Висипте всі кубики в одну велику миску і перемішайте.
  • Починаємо збирати наш торт:
  • Дно рознімної форми застелити плівкою, покладіть бісквітний корж.
  • Просочіть його сиропом, який при бажанні можна додати трохи рому або коньяку — приблизно 2 столові ложки.
  • Поки просочується корж, протріть сир через сито.
  • Желатин замочіть в холодній воді, залиште хвилин на 15.
  • Вершки збити в міксері, шоколад розтопити в мікрохвильовці.
  • Набряклі листочки желатину помістіть в тепле апельсиновий сік, перемішайте до розчинення желатину.
  • Збити окремо 2 білки до міцних піків, сир змішати з цукром і помістити в чашу міксера. Його також збийте.
  • Влийте в нього вже остиглий шоколад, перемішайте, введіть апельсиновий сік з додаванням желатину.
  • У сирну масу частинами введіть білки, збиті вершки, перемішайте все широкої лопаткою вручну, бажано в одному напрямку.
  • У підготовлене суфле висипте шматочки желе і перемішайте.
  • Цю масу викладіть на корж, розрівняти широкої лопаткою.
  • Перед цим треба покласти у форму кондитерське кільце, щоб легше було діставати наш десерт.
  • Приберіть форму в холодильник на всю ніч.
  • Коментарі

    Популярні публікації