Десерт «Бите скло» з сиром
Красиво оформлений торт «Бите скло» може готуватися не тільки на основі сметани. Її з успіхом може замінити сир, який більш корисний і калорійний. Такий тортик стане справжньою «паличкою-виручалочкою» для тих батьків, чиї діти ні під яким приводом не хочуть їсти корисний сир. Дорослим такий десерт теж напевно сподобається: він легкий, свіжий, охолоджений, не забирає багато часу на приготування. Часу на приготування піде не більше 1 години. Відноситься до сирних десертів без випічки.
Інгредієнти
Для основи потрібно:
Готовий бісквітний корж — одна штука (можна замінити бісквітним печивом).
Для начинки візьміть:
Желе зі смаком смородини червоного кольору — одна упаковка.
Жовте желе зі смаком лимона — одна упаковка.
Один пакет зеленого желе зі смаком ківі.
Для заливки-суфле потрібні такі компоненти:
400 грамів вершків (жирність 33-35%), попередньо охолоджених.
80 грам свіжовичавленого апельсинового соку.
Півтори плитки (150 грам) білого шоколаду.
Два охолоджених білка.
200 грамів домашнього протертого сиру.
80 грамів цукру.
5 листочків желатину.
Процес приготування
Ввечері попереднього дня приготуйте три формочки з желе:
Висипте вміст пакетиків в 3 пластмасові миски.
Залийте в кожну по 400 грам окропу.
Розмішуйте, поки не розчиниться цукор.
Трохи охолодіть, приберіть в холод на всю ніч.
Вранці дістаньте желе з холодильника, вийміть з форм, прогрійте лезо ножа і наріжте масу невеликими кубиками.
Висипте всі кубики в одну велику миску і перемішайте.
Починаємо збирати наш торт:
Дно рознімної форми застелити плівкою, покладіть бісквітний корж.
Просочіть його сиропом, який при бажанні можна додати трохи рому або коньяку — приблизно 2 столові ложки.
Поки просочується корж, протріть сир через сито.
Желатин замочіть в холодній воді, залиште хвилин на 15.
Вершки збити в міксері, шоколад розтопити в мікрохвильовці.
Набряклі листочки желатину помістіть в тепле апельсиновий сік, перемішайте до розчинення желатину.
Збити окремо 2 білки до міцних піків, сир змішати з цукром і помістити в чашу міксера. Його також збийте.
Влийте в нього вже остиглий шоколад, перемішайте, введіть апельсиновий сік з додаванням желатину.
У сирну масу частинами введіть білки, збиті вершки, перемішайте все широкої лопаткою вручну, бажано в одному напрямку.
У підготовлене суфле висипте шматочки желе і перемішайте.
Цю масу викладіть на корж, розрівняти широкої лопаткою.
Перед цим треба покласти у форму кондитерське кільце, щоб легше було діставати наш десерт.
Приберіть форму в холодильник на всю ніч.
Коментарі
Дописати коментар